Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

χωρις λογια

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

και εδω νεο ειδικο σχολειο
δειτε το βιντεο

οπως βλεπετε υπαρχουν και δημαρχοι που τους αφορα το θεμα


ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Ο.Σ.Κ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

«Πράσινο φως» για Δημοτικά Ειδικά Σχολεία

7/8/2009


Με τις ευλογίες του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη Νομαρχία μπορούν να προχωρήσουν στην κατασκευή των Ειδικών Σχολείων, και ειδικότερα του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
Όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισίδωρος Αμέντας, «επιτέλους έφτασε από τον Ο.Σ.Κ. η προγραμματική σύμβαση και ο φάκελος με τις οδηγίες, για το έργο "Κατασκευή Ειδικού Νηπιαγωγείου, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νομού Χίου".
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός είναι 5.000.000 € και το κτήριο θα κατασκευασθεί στο χώρο πίσω από το 9ο Δημοτικό».
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει εξασφαλισμένη έκταση 3,5 στρεμμάτων, η οποία μάλιστα είναι χαρακτηρισμένη ως «σχολικός χώρος» γεγονός που διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών, μιας και δεν απαιτείται έκδοση τοπικού ρυμοτομικού κ.λπ.
Στο μεταξύ με δεδομένες τις «κόντρες» στο πρόσφατο παρελθόν μεταξύ δήμου και νομαρχίας για το ποιος θα έχει την πατρότητα του έργου, η δημοτική Αρχή Χίου, μέσω του Αντιδημάρχου, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Δήμος:
«Ο Δήμος Χίου θα αναλάβει τη μελέτη, τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, ενώ, όπως αναφέρει το έγγραφο του ΟΣΚ, οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Χίου και τη Ν.Α. Χίου θα καθοριστούν απ' ευθείας μεταξύ τους.
Ο Δήμος Χίου ευχαρίστως αναμένει τις προτάσεις συνεργασίας με τη Ν.Α.Χ, ώστε το έργο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει ο κ. Αμέντας.

Στην Νικαια του 2009 σε μια απο τις μεγαλυτερες πολεις της Ελλαδας δεν υπαρχει σημερα καμμια δημοσια δομη για τους ανθρωπους με ειδικες αναγκες.
και μιλαμε για κεντρο αποκαταστασης και ειδικο σχολειο ολων των βαθμιδων της εκπαιδευσης.
Ετσι οι ανθρωποι με αναπηριες και οι οικογενειες τους τραβουν οπως ειναι φυσικο των δικο τους << γολγοθα >> βαζοντας και βαθεια το χερι στην τσεπη .
αν εχουν και οσοι εχουν την δυνατοτητα αυτη.........
Απο το Μαιο του 2008 με αποφαση της Ενωσης Γονεων που τοτε προεδρος της ηταν ο Κωστας Παπαδοπουλος αρχισε ενεργειες για να γινει οσον το δυνατον πιο γνωστο σε ολη τη Πολη το ζητημα αυτο και παραλληλα ξεκινησαν ενεργειες για την ιδρυση και λειτουργεια στη Νικαια ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για παιδια με αυτισμο και νοητικη υστερηση.
Βλεποντας οτι στον τομεα αυτο υπαρχει μεγαλο προβλημα και απουσια δημοσιων δομων.
Ξεκινησαν μαζευοντας υπογραφες και στελνοντας ενα υπομνημα προς ολους τους Διοικουντες
υπουργειο παιδειας , κομματα , βουλευτες , νομαρχη , δημαρχο, και δημοτικες παραταξεις.
μαζευτηκαν πανω απο 4000 υπογραφες ..........
απαντηση απο τον υπουργο παιδειας πηραμε οτι << περιμενει τις εισηγησεις των τοπικων >>
γραφειων εκπαιδευσης........
η δημοτικη αρχη ξαφνιασμενη και εμφανως πειραγμενη που καποιοι αλλοι επερναν την πρωτοβουλια να διεκδικησουν κατι, απαντησε οτι << εχει βρει οικοπεδο για αυτο το σκοπο>> μαλιστα ο τοτε αντιδημαρχος και τωρα προερος του Δημοτικου Συμβουλιου κος Βαγενας δασκαλος το επαγγελμα πολλες φορες μας κατηγορησε οτι διεκδικουμε ψευτικα και οτι ολα αυτα τα κανουμε αντιπολιτευομενοι την δημοτικη αρχη ..........
και οτι εχουν βρει οικοπεδο για αυτο το σκοπο , το οποιο εχουν στειλει στην επιτροπη καταληλοτητας του ΟΣΚ
( ξεχασαν βεβαια να λενε και στο κοσμο οτι το οικοπεδο που δειχνουν για το σχολειο ειναι ενα οικοπεδο με κατοικιες , και για να γινει οτιδηποτε εκει χρειαζετε να περασουν δεκαετιες και πολλα χρηματα , δηλαδη τιποτα ...)
περιμεναμε απαντηση στο αιτημα μας προς τη δημοτικη αρχη και το δημοτικο συμβουλιο για << ενα ανοιχτο δημοτικο συμβουλιο >> με μοναδικο θεμα την ιδρυση ειδικου σχολειο στην Νικαια και την αναπτυξη τετοιων διεκδηκησεων ωστε να γινει η ζωη στη πολη και για τα ατομα με αναπηριες πιο ευκολη.......
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...................
επειδη ομως ολα εχουν και τα ορια τους και τα ορια τα δικα μας ειναι μεχρι εδω .

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ............

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

δευτερο δημοσιευμα απο τον ριζοσπαστη σχετικα με τις θεσεις του ΚΚΕ για την ειδικη αγωγη και τα ΑΜΕΑ


«Δε θέλουμε να βγαίνουν τα παιδιά μας από το σπίτι όπως - όπως, αρκεί να βγαίνουν» υπογράμμισαν και αναφέρθηκαν εκτενώς στις επιπτώσεις και το αδιέξοδο που δημιουργεί για χιλιάδες οικογένειες η μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική, μετατρέποντας και την Ειδική Αγωγή σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Από τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται σε ηλικία εκπαίδευσης, μόνο τα 15.500 φοιτούν σε ειδικά σχολεία και τάξεις. Από αυτά μόνο 13.500 παιδιά της ηλικίας του δημοτικού σχολείου παρακολουθεί κάποια μορφή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Περίπου το 1,5% στο σύνολό τους παρακολουθεί γενική ή επαγγελματική ειδική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα: Από τους 2.000 τυφλούς και 4.000-5.000 ημιβλέποντες, σε ηλικία μικρότερη των 18 ετών, μόνο 150 παρακολουθούν οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης. Από τα 5.000 αυτιστικά παιδιά μόνο τα 120 φοιτούν σε σχολείο. Στο χώρο των κωφών, ο μαθητικός πληθυσμός έχει υποδιπλασιαστεί από 550 μαθητές που ήταν πριν 20 χρόνια στους 250-300.

συνεχιζετε στο ριζοσπαστη

βαζουμε αυτες τις δημοσιευσεις οχι για μας , τα ξερουμε ........

θελουμε να τα μαθουνε και οι διοικουντες το Δημο της Νικαιας που κανουν τους << γερμανους> και σφυριζουν τοσο καιρο αδιαφορα για το αιτημα μας

αλλα στα λογια αλλα στα εργα.......... εμεις επιμενουμε και εχουμε ακομα πολλα..........


Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

δημοσιευμα απο τον << ριζοσπαστη>> της 22 -9-2006


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δηλώνουν περηφάνια για τα χάλια της ειδικής αγωγής!

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας


Υπερήφανος (!) για το έργο της ΝΔ στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός σε συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία ανάπηρων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, οι οποίοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και αυτά, ενώ οι διαδηλωτές παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι 180.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι εκτός εκπαίδευσης, ότι τα ελάχιστα ειδικά σχολεία και εργαστήρια υπολειτουργούν και για κάποια από αυτά χρυσοπληρώνουν οι γονείς, ότι τα κενά μόνο σε Αθήνα και Πειραιά στον κλάδο των ειδικών εκπαιδευτικών ξεπερνούν τις 200 θέσεις.

Οι διαδηλωτές χρειάστηκε να αποκλείσουν την είσοδο του υπουργείου, προκειμένου να δεχτεί να μιλήσει μαζί τους ο υφυπουργός. Και εκεί ακούστηκαν τραγελαφικά πράγματα, αφού ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι για όσα ειδικά σχολεία δεν έχουν ανοίξει φταίει το... καρτέλ των οδηγών των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές, που πιέζει για τις τιμές! Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δε γνωρίζει ότι υπάρχουν ιδιωτικά ειδικά σχολεία και ότι για τα ιδρύματα στα οποία πληρώνουν οι γονείς δεν έχει αρμοδιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οι διαδηλωτές, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και της Επιτροπής Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, μαθητές κι εκπαιδευτικοί από τα ειδικά σχολεία διαδήλωσαν για αρκετή ώρα έξω από το υπουργείο απαιτώντας «δημόσια δωρεάν Παιδεία και όχι παροχές στην ολιγαρχία» και καταγγέλλοντας ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γέμισαν εταιρείες Πρόνοια - Παιδεία». Απαίτησαν ακόμα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, ειδικού επιστημονικού και υποστηρικτικού βοηθητικού προσωπικού, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία. Καμία πληρωμή των γονιών για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Δημοσιοποίηση όλων των ιδιωτικών σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή.

το ραγισμενο δοχειο

ξεκιναμε δυναμικα χωρις - μπρος - πισω -με ενα σκοπο

να σταματησουμε οταν ο πρωτος μαθητης μπει απο την πορτα του 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

εχουμε και μια ομαδα στο facebook για το ιδιο σκοπο , για το αυτονοητο συνταγματικο δικαιωμα που εχουν τα παιδια με αναπηριες , οπως και ολα τα αλλα παιδια να εχουν ελευθερη προσβαση στην δημοσια δωρεαν εκπαιδευση.
εχουμε πολλα να πουμε και να γραψουμε ειμαστε ανοιχτοι σε ολους σας και σε ολες τις αποψεις
email. kpapados @yahoo.gr